Tarieven

Tarieven en Vergoeding

Een (behandel)traject binnen Samen Psychotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering door de zorgverzekeraar. Zie hiervoor ook de pagina Voor Verwijzers.

Volledige vergoeding
Indien je bent verzekerd bij Menzis (waaronder HEMA en VinkVink), Anderzorg, Zilveren Kruis (waaronder Ziezo en De Christelijke Zorgverzekeraar), FBTO, De Friesland, Interpolis, VGZ, IZA, UMC of bij Univé, dan zal de facturering volledig via de zorgverzekeraar lopen. Jij krijgt dan geen factuur, de factuur zal rechtstreeks door Samen Psychotherapie worden ingediend bij de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar betaalt de factuur rechtstreeks uit aan Samen Psychotherapie. De kosten die wel voor jouw eigen rekening komen, zijn die van het wettelijk verplicht eigen risico (doorgaans is dit eenmalig €385,- per jaar).

Gedeeltelijke vergoeding
Omdat Samen Psychotherapie op dit moment met de overige zorgverzekeraars geen contracten heeft afgesloten, kan er bij deze zorgverzekeraars niet rechtstreeks vanuit de organisatie worden gedeclareerd. Daarom zal de factuur in dat geval aan jou verstuurd worden. Het is afhankelijk van je zorgverzekeraar en je polis welk deel van de factuur vergoed zal worden. Neem hierover van te voren contact op met je zorgverzekeraar om niet voor verassingen komen te staan.

In onderstaande tabel staan de tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor dit jaar.

In overleg met jou wordt besloten of jouw behandeltraject bij jou thuis plaatsvindt (outreachend), of in de praktijkruimte in Nieuw-Buinen. Ook een combinatie van beide is mogelijk, net zoals het mogelijk is de behandeling (deels) digitaal te laten plaatsvinden.

Prestatiecode Naam (omschrijving van de dienst) per staffel in tijd Prijs per eenheid
CO0180 Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Psychotherapeut (Wet Big artikel 3) Diagnostiek 15 minuten € 75,41
CO0245 Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Psychotherapeut (Wet Big artikel 3) Behandeling 15 minuten € 62,65
CO0570 Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Psychotherapeut (Wet Big artikel 3) Diagnostiek 60 minuten € 211,06
CO0635 Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Psychotherapeut (Wet Big artikel 3) Behandeling 60 minuten € 186,80
CO0830 Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Psychotherapeut (Wet Big artikel 3) Diagnostiek 90 minuten € 315,90
CO0895 Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Psychotherapeut (Wet Big artikel 3) Behandeling 90 minuten € 281,27
CO0960 Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Psychotherapeut (Wet Big artikel 3) Diagnostiek 120 minuten € 440,15
CO1025 Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Psychotherapeut (Wet Big artikel 3) Behandeling 120 minuten € 402,66

No-show beleid

Wanneer je niet verschijnt op de gemaakte afspraak, en wanneer je dit van te voren niet kenbaar heeft gemaakt, wordt gesproken van een no-show.

Wanneer je niet op de afspraak verschijnt zonder je af te melden zal een factuur in rekening gebracht worden van de helft van het geldende NZa-tarief (zie behandeltarieven).

Wanneer binnen 24 uur voor aanvang van een afspraak een afmelding plaatsvindt, en er geen alternatieve mogelijkheid via (beeld)bellen op dat moment met jou kan plaatsvinden, zal een factuur van 30 euro verstuurd worden ongeacht de reden. Wanneer jouw behandelaar binnen 24 uur voor aanvang van de afspraak de afspraak annuleert, zal zich dit vertalen in een ‘no-show tegoed’.

Bij twee opeenvolgende no-shows zal contact met de verwijzer gelegd worden en zal de behandeling afgesloten worden (indien geen contact gelegd kan worden met jou).