Sam + Psychotherapie =Samen Psychotherapie

Laat ik beginnen met wat korte feiten op een rij: mijn naam is Sam Scholtens, op het moment van schrijven 33 jaar jong (of oud, net hoe je het bekijkt), woon- en werkachtig in Nieuw-Buinen, en ik ben psychotherapeut.

Meer dan 10 jaar ervaring

Nu heb ik de stap gemaakt om op mijn eigen wijze (eigenwijze) zorg te bieden aan mensen, die het nodig hebben.

Benieuwd naar diploma's en vaardigheden?

Neem gerust een kijkje op mijn LinkedIn-profiel

Na tien jaar werkzaam te zijn geweest bij diverse revalidatie-, verpleeghuis- en GGZ-instellingen, heb ik de stap gemaakt om op mijn eigen wijze (eigenwijze) zorg te bieden aan mensen, die het nodig hebben. En daar komt direct ook de eigen visie op zorg om de hoek kijken: niet alleen hulp bieden aan de mensen, die het al zo zwaar hebben gehad dat er een psychiatrisch toestandsbeeld is ontstaan. Nee, ik wil ook hulp bieden aan de mensen die aanvoelen dat ze afglijden, die graag met zichzelf aan de slag willen, het zwaar hebben, maar zich eigenlijk in het dagelijks leven ook wel weer prima weten (of lijken) te redden.

Hulp bieden aan mensen die spreekwoordelijk wat dat betreft tussen ‘wal en schip vallen’: want voor zorg binnen een GGZ-instelling is het vaak nodig dat je maatschappelijk vast gelopen bent. En dat vind ik raar als je bedenkt dat veel leed vooraf juist bespaard had kunnen blijven, wanneer eerder hulp geleverd had kunnen worden. Iets met een spreekwoordelijk kalf en een put.

Samen Psychotherapie is een praktijk, waarin samen gekeken wordt welke zorg het beste bij jou en je vraag of wens past. Is de vraag gericht op behandeling? Prima! Ga je liever op onderzoek uit naar wie jij nu eigenlijk bent, en waar jij gelukkig van wordt? Doen we!

Of heb je nog niet helemaal helder wat er nodig is, en is dat misschien juist wat ontdekt moet worden? Gaan we daar naar kijken, toch! Kortom: maatwerk. Want one size does not fit all. Ik sta voor momenten waarin het contact centraal staat.

Contact tussen jou en mij, contact met jezelf, contact met dat stuk waar het over hoort te gaan. Dus niet zozeer een klachtgerichte focus, maar veel meer een persoonsgerichte benadering. Een werkwijze waarin ik hopelijk met mijn professionaliteit, maar ook zéker met mijn menselijkheid, samen met jouw eigenkennis tot een stuk ontwikkeling kan komen die op dat moment bij jou past.

Dát is de formule van ‘Sam en Psychotherapie’, of, zoals ik ernaar kijk ‘Samen Psychotherapie’: jouw traject doorlopen we samen. Zodat je daarna (van)zelf weer verder kunt.